top of page

SZOLGÁLTATÁSOK

Sportmasszázs

A sportmasszázs a svédmasszázs fogásrendszerére építkező erősebb, mélyebb fogásokkal bíró masszázstechnika, melyet kifejezetten sportolókra fejlesztettek ki. Sporttevékenység előtt végezve bemelegíti és előkészíti az izomzatot az igénybevételre, csökkenti a sérülések kialakulásának kockázatát, növeli a szöveti oxigenizációt és állóképességet. Sportolás után vagy a felkészülési időszakban segíti a regenerációt, csökkenti az izomlázat, normalizálja az izomtónust, csökkenti a regenerációs időt. A megfelelően dozírozott sportmasszázs a jól felépített edzés rutin esszenciális része.

Sportmasszázs.jpg

Mélyszöveti masszázs

A svédmasszázs fogásrendszerére épülő masszázstechnika, mely a myofasciális rendszer mélyebb elemeire fókuszál. A masszázs egyénre szabottan lehet erősebb, vagy kellemes, lágyabb fogásokkal kivitelezett. Ülő életmódot folytató, mozgáshiányos életmódban, de hobbisportolók esetén is nagy hatékonysággal alkalmazható. Hatásában kiváló adhézió oldó, fokozza a szöveti keringést, és az emésztést valamint nyugtatólag hat az idegrendszer működésére. Gyakran kombinálom köpöly, fasciakés, instrumentális manuálterápiás eszköz használatával és igény esetén passzív kimozgatással is.

Mélyszöveti masszázs.jpg

FDM-kezelés

Ez az egyre szélesebb körben elterjedt manuális fájdalomcsillapító eljárás, a Fascia Disztorziós Modell, a fasciában keletkezett sérüléseket igyekszik feltérképezni a páciens aktív részvételével. A modell arra a fenoménra épül, hogy jöjjünk bárhonnan a világból, a különböző kötőszövetes elváltozásokat ugyan azokon a módokon jelezzük testbeszédünkkel. Te megmutatod hol fáj, én pedig ezt olvasva megnézem milyen disztorzióval van dolgunk és választok hozzá egy fogástechnikát, ezzel csillapítva panaszodon. 

Tekintve, hogy a módszer a potenciálisan fájdalmasabb eljárások közé sorolható, a gördülékeny és pontos, páciens és terapeuta közötti kommunikációt ennél a módszernél kifejezetten fontosnak értékelem. Praxisomban kifejezetten ügyelek arra, hogy minden beavatkozás minden esetben a páciens teljeskörű tájékoztatásával, mindenkori beleegyezésével és határait minden pillanatban tiszteletben tartva történjen.

FDM kezelés.jpg

Hegkezelés

Minden esetben, amikor egy lágyrész több réteg mélyen sérül, hegesedési folyamat indul meg. Instabil szövet lévén, a hegszövet nem csak a felszínen, hanem a mélyben is képez kapaszkodókat, igyekszik stabilizálni saját magát. Ennek következtében a hegek, tőlük egészen távoli testtájakon is képesek összetapadásokat, ennek megfelelően mozgásbeszűküléseket, panaszokat okozni. Egy régóta fennálló, szűnni nem akaró mozgásszervi panasz esetén érdemes végigvenni a testen található, akár gyermekkori hegek jelenlétét, azok minőségét, mozgékonyságát. A hegkezelés folyamata lágy, többnyire kellemetlenséggel nem járó folyamat, amit kézzel, floss szalaggal, köpöllyel, tape-el kiegészítve végezhetünk. A hegkezelés a páciens számára elsajátítható gyakorlat, ami már a sérülés, operáció, vagy császármetszés legkorábbi szakaszától a terapeuta időszakos közreműködésével otthon is végezhető.

Depositphotos_518511488_L.jpg

Flossing terápia

A Flossing egy igen hatékony kompressziós kezelés, melyet különböző erősségű rugalmas szalagokkal végzünk. Az adott testrészre felhelyezve, arra rövid ideig tartó nyomást fejtünk ki, ezzel hatva az ízületi, izom és kötőszöveti rendszerre, folyadéktereinkre. Különböző mozgásokkal kiegésztve végezhető többek közt az izom és kötőszöveti rendszer aktiválására, mozgásszervi sérülést követően rehabilitációs céllal, sportágspecifikus gyakorlatokban koordináció javítására, fájdalmas mozgástartományok kezelésére vagy fájdalomcsillapítás céljából.

Flossing terápia.jpg

Köpölyözés

Izomsérülések, letapadások, folyadékpangások, rigid hegek, mozgásbeszűkülések kezelésére kiváló trakciós (húzásos) technika. Mobilizálja az összetapadt rétegeket, mozgással, köpölytornával kiegészítve gyors mozgásterjedelem növelést érhetünk el vele és fájdalomcsillapító hatása sem utolsó.

Köpölyözés.jpg

Instrumentális manuálterápia

Az izmokon, izompólya- vonalakon való mélyebb munkát segítik egy spanyol oszteopata, Stefan Richelli ergonómikus eszközei. Attól függően, hogy izom, vagy fasciaközpontúan dolgozunk használhatunk hozzá krémet, vagy dolgozhatunk vele száraz bőrfelületen is. Alkalmazható izom és kötőszöveti sérülések, összetapadások kezelésére, triggerpontok kioldására.

Instrumentális manuálterápia.jpg

Kinesio tape

A kinesio taping egy ma már nagyon népszerű mozgásterápiás eljárás. A pamutból készült hatóanyagmentes, nyújtható szalagot számos mozgásszervi célnak megfelelően alkalmazhatjuk. Ilyenek a legkülönfélébb mozgásszervi sérülések kiegészítő kezelése, fájdalomcsillapítása, hegkezelés kiegészítő ragasztása, zúzódások gyógyulásának gyorsítása, szétnyílt hasizom kezelése, ínhüvelygyulladás, tenisz- vagy golfkönyök tehermentesítő ragasztásai, de megfelelő pozícionálással még testtartás korrekció is végezhető tape kezeléssel.

Kinesio tape.jpg

SMR henger

Az SMR eszközök (Self Myofascial Release) könnyen hozzáférhető önkezelő eszközök. Használatuk elsajátítását javaslom mindenkinek, aki ülőmunkából adódóan kevesebbet mozog - vagy annak, aki akár egy kisgyerek mellett le sem tud ülni egész nap… Mindannak, aki rendszeresen sportol és intenzív igénybevételnek teszi ki a testét - vagy annak, aki már annak is örülne, ha időnként a kutyájával labdázni volna ereje…

A rendszeres hengerezés remekül csökkenti a testi fáradtság érzetet és stresszt, a szövetek összetapadásait és az izomlázat, támogatja a szövetek mozgékonyságát, nyújthatóságát és fejleszti a koordinációt.

SMR henger.jpg

Fascia training

Az izom és a kötőszövet (=fascia) egymástól funkcionálisan el nem választható egységet képeznek testünkben. A két struktúrának azonban más és más ingerekre van szüksége mozgásuk egészségéhez. Ahol a fascia nem mozog, ott összetapad. A Fascia Training során fasciahangsúlyos mozgásformák tanításán van a fókuszunk, mely mozgások rendszeres kivitelezésének hatására a kötőszövet nyújthatósága és rugalmassága nő, a kollagén szintézis fokozódik, az egyes rétegek egymáson való elcsúszása akadálymentessé válik. Sportági célja többek közt a teljesítmény fokozása, az izomsérülésektől való védelem, a szalagok terhelhetőségének növelése, koordináció javítása, mozgásterjedelem növelés és összességében a regenerációs idő csökkentése.

FASCIATRÉNING.jpg
bottom of page